Lämna avfall

Alla hushåll i Norrköping ska källsortera sitt avfall. Beroende på vad det är för avfall ska det lämnas exempelvis vid bostaden, på en återvinningsstation eller på en Returpunkt.

Vid bostaden

Vid bostaden lämnar du restavfall och matavfall. Om du har fyrfackstunnor lämnar du även förpackningar och tidningar, samt batterier och ljuskällor vid din bostad. Bor du i flerbostadshus ska du även ha möjlighet att lämna grovavfall, elavfall och farligt avfall. Många fastighetsägare erbjuder även hämtning av förpackningar och tidningar.

På Returpunkten

På Returpunkterna kan du som privatperson lämna ditt sorterade grovavfall, elavfall och farligt avfall. På alla Returpunkter, förutom Returpunkten i Skärblacka, finns möjlighet att lämna möbler och annat som är i fint skick till välgörenhetsorganisationer. I anslutning till varje Returpunkt finns också en återvinningsstation där du kan lämna dina förpackningar och tidningar.

Returpunkter

På återvinningsstationen

I Norrköping finns cirka 25 återvinningsstationer där alla hushåll i Norrköping kan lämna sina förpackningar och tidningar. Det är Förpackningsinsamlingen (FTI AB) som ansvarar för återvinningsstationerna.

Återvinningsstationer

I matvarubutiken

I matvarubutiker finns ofta maskiner där du kan lämna burkar och flaskor till pant. Läs om pantsystemet på:
pantamera.nu.

I flera matvarubutiker i Norrköping kan du även lämna farligt avfall och smått elavfall i ett särskilt skåp som kallas Samlaren.

Samlaren

Sorteringsguide

Använd gärna vår sorteringsguide för att får reda på var ditt avfall ska lämnas.

Hittade inga träffar på denna sökning. Vill du föreslå sökordet som ett nytt ord till vår sorteringsguide? Skicka i så fall ett mejl till oss!

Sorteringsguiden finns också i vår app

Dela sidan: