Returpunkter

I Norrköping kallar vi våra återvinningscentraler för Returpunkter. Här kan du som är Norrköpingsbo lämna ditt sorterade grovavfall, elavfall och farliga avfall. Som företagare kan du också lämna en del avfall här och använder då ett företagskort. I anslutning till varje Returpunkt finns det också en återvinningsstation där du kan lämna dina förpackningar och tidningar.

Kostnaden ingår för privatpersoner

Oavsett om du bor i lägenhet eller småhus ingår kostnaden för att lämna avfall på Returpunkten i avfallstaxans fasta avgift. Så länge du har ett hushåll i Norrköpings kommun får du alltså lämna avfall på Returpunkten utan extra kostnad. Är du bosatt i en annan kommun hänvisar vi dig till din kommuns återvinningscentraler.

Avgifter och regler för avfall

Företag betalar för besök på Returpunkten

Kostnaden för att lämna avfall på Returpunkten ingår inte i avfallstaxan för företag och verksamheter. För företag och verksamheter är kostnaden 400 kronor inklusive moms per besök på Returpunkten. Du betalar genom att köpa ett företagskort.

Har du ett företag? 

Adresser och öppettider till våra Returpunkter

Här hittar du adresser och öppettider till våra Returpunkter. Du kan också se avvikande öppettider vid röda dagar.

Tips inför ditt besök

Här har vi samlat några tips inför ditt besök på någon av våra Returpunkter.

Det här kan du lämna på en Returpunkt

För att förbereda dig inför ditt besök på Returpunkten, titta gärna på vår lista över avfallsslag som vi tar emot och vad du kan behöva tänka på.

Returpunkten i Norrköping flyttar

Returpunkten i Norrköping behöver flytta för att ge plats till utbyggnaden av kommunens buss- och spårvagnsverkstad. Vi räknar med att en tillfällig Returpunkt öppnar i augusti.

Nodra Park

Vi ska bygga en ny smart Returpunkt med fokus på återbruk och hållbarhet. Anläggningen Nodra Park blir även knutpunkten för vår avfallsverksamhet och ska stå klar år 2023.

Dela sidan: