Returpunkter

I Norrköping kallar vi våra återvinningscentraler för returpunkter. Här kan du som är Norrköpingsbo lämna ditt hushålls sorterade grovavfall, trädgårdsavfall, elavfall och farliga avfall.  I anslutning till varje returpunkt finns det också en återvinningsstation där du kan lämna dina förpackningar och tidningar.

Företag, verksamheter och föreningar kan också lämna en del avfall på returpunkterna och betalar då för sitt besök via automatisk faktura.

Automatisk faktura för företag och verksamheter

På Returpunkt Norrköping, Krokek, Åby och Östra Husby kan du lämna hela och rena saker för återbruk. Insamlingen av återbruk sker i samarbete med hjälporganisationer. De saker som står inne i containern tillhör hjälporganisationerna, och det är därför förbjudet att ta saker som andra har lämnat. På Returpunkt Åby finns också Ge & Ta byggmaterial. Där kan du som privatperson eller företag lämna byggmaterial som du inte längre har behov av men som någon annan kan ha nytta av.

Adresser och öppettider

Här hittar du adresser och öppettider till våra returpunkter. Du kan också se avvikande öppettider vid röda dagar. Det finns en karta över varje returpunkt som kan hjälpa dig att förbereda ditt besök så att det går smidigt på plats.

Adresser och öppettider till våra returpunkter

Att tänka på inför ditt besök

Här har vi samlat några tips inför ditt besök på någon av våra returpunkter.

Tips inför ditt besök

Vad kan jag lämna på en returpunkt?

För att förbereda dig inför ditt besök på returpunkten, titta gärna på vår lista över avfallsslag som vi tar emot och vad du kan behöva tänka på.

Det här kan du lämna på en returpunkt

Kostnaden ingår i hushållets avfallsbonnemang för privatpersoner

För privatpersoner som bor eller har fritidshus i Norrköpings kommun så ingår det i ditt hushålls avfallsabonnemang att du även får lämna avfall från ditt hushåll på returpunkten.

Avgifter och regler för avfall

Nodra Park

Vi ska bygga en ny smart returpunkt med fokus på återbruk och hållbarhet. Anläggningen Nodra Park blir även knutpunkten för vår avfallsverksamhet och en kreativ plats för att lära och utvecklas. Just nu ansöker vi om miljötillstånd för en ny returpunkt och avfallsanläggning.

Dela sidan: