Företagskort på returpunkterna

Alla företag och organisationer, privata och offentliga, inom eller utanför Norrköpings kommun, som vill använda Nodras returpunkter för att slänga avfall är välkomna att göra det genom att köpa ett företagskort.

Du som är privatperson och bor i annan kommun kan också köpa företagskort. För privatpersoner i Norrköpings kommun ingår kostnaden för besök på returpunkten via fastighetens avfallsabonnemang.

Så fungerar företagskortet

Företagskortet kostar 4 000 kronor inklusive moms och ger då rätt till 10 besök på valfri returpunkt. Kortet ska visas upp för personalen så att de kan markera att du använt ett besök.

För ett besök på företagskortet gäller:

  • max 3 m³ avfall
  • max 4 stycken däck på fälg

Du kan lämna mer avfall vid ett och samma tillfälle om du vill och använda fler besök på ditt företagskort.

Vill du som fastighetsägare till flerbostadshus erbjuda att transportera och lämna dina hyresgästers grovavfall och trädgårdsavfall på en returpunkt kan du göra det med företagskort.

Köp företagskort

Företagskortet köper du på Returpunkten eller hos vår Kundservice. Du betalar via faktura, 4 000 kr inklusive moms för 10 besök.

Kontakta kundservice 

Ett företagskort med rutor att markera 10 besök på returpunkterna

Detta får du lämna utan företagskort

Företag får lämna Kyl & frys, Vitvaror samt Elavfall på våra returpunkter utan att använda ett besök på sitt företagskort. Detta avfall omfattas av producentansvar och hanteras av Elkretsen.

Vad får företag inte lämna på en returpunkt?

Företag får inte lämna alla typer av avfall som privatpersoner får lämna på returpunkterna.

Det här får företag inte lämna:

  • Asbest
  • Farligt avfall
  • Matolja och frityrolja

Borttappat företagskort ersätts inte

Om du tappar bort ditt företagskort får du köpa ett nytt på returpunkten eller hos vår kundservice. Nodra ersätter inte borttappade företagskort.

Förbered ditt besök

Läs mer om vad du kan lämna på returpunkterna och hur du sorterar och förbereder dig inför att du ska besöka någon av våra returpunkter.

Returpunkter 

Avfallshantering för företag

Läs mer om vad som gäller inom avfallshantering för dig som har ett företag.

Har du ett företag? 

Dela sidan: