Fiber på Vikbolandet

Samverkan om fiberutbyggnaden

Norrköpings kommun, Nodra, IP-Only och byNet har genom en samarbetsmodell erbjudit anslutning till ett öppet och flexibelt fibernät till samtliga fastigheter på Vikbolandet.

Samarbetet innebär att alla erbjuds en fiberanslutning och enskilda invånare slipper därmed bilda föreningar för att driva frågan om fiberutbyggnad. Samarbetsavtalet är upprättat mellan Norrköpings kommun och IP-Only, där Nodra har bidragit med att bygga stammen från stadsgränsen och ut på Vikbolandet. IP-Only är i sin tur ansvariga för att bygga områdesnätet till samtliga kunder som valde att tacka ja under erbjudandeperioden.

Viktigt att både tätort och landsbygd har tillgång till fiber

Vid uppstarten var projektet unikt i sitt slag då det spänner över ett stort landområde och omfattar totalt cirka 4 500 fastigheter och företag. För Norrköpings kommun och Nodra är utbyggnaden av bredbandsnätet lika viktigt på landsbygden som inom tätorten. Utöver utbyggnaden till privatpersoner och företag erbjuder och framtidssäkrar vi fiber till viktiga samhällsfunktioner såsom skolor, förskolor, äldreboende, mobilmaster och tekniska anläggningar.

Bor du på Vikbolandet och söker mer information eller vill anmäla intresse?

Om du bor eller har sommarhus på Vikbolandet och vill veta mer om utbyggnaden, kan du besöka deras webbplats https://ostergotland.ip-only.se/ eller kontakta IP-Onlys kundtjänst:

Tfn: 0200–43 00 00 (vardagar klockan 08.00 – 17.00).
E-post: kundservice@ip-only.se

Dela sidan: