Kokrekommendation Lilla Hummelvik 12 september

Publicerad 12 september 2018 kl 12:45

Uppdatering 180918: Som en del i vår process för att få rent vatten har en mindre mängd klor tillsatts till vattnet i Lilla Hummelvik. Detta är ofarligt men kan göra att vattnet luktar en aning klor. Kokningsrekommendationerna kvarstår, vilket betyder att vi rekommenderar att hushåll i området med kommunalt vatten kokar vattnet innan det används till mat och dryck.

Uppdatering 180917: Kokrekommendationerna kvarstår. Vi arbetar på att hitta källan till problemet, genomföra åtgärder vid vattenverket samt fortsätter att ta prover tills att de är godkända. Vi kommer att meddela berörda kunder när vattnet åter är möjligt att dricka utan att det behöver kokas innan. Detta beräknas att ta några dagar.

Uppdatering: 180914: Vi väntar fortfarande på helt godkända prover och rekommenderar därför att boende i området fortsätter att koka vattnet som ska användas till mat och dryck under helgen.

Vi rekommenderar att boende i Hummelvik på Vikbolandet som har kommunalt vatten kokar vattnet som ska användas till matlagning och dryck. Detta på grund av prover på vattnet som indikerar att det kan finnas bakterier i det.

I övrigt kan ni använda ert vatten precis som vanligt vid dusch, bad och toalettspolning. Här kan ni läsa mer om kokrekommendation: kokrekommendation

Vi återkommer med information när det finns godkända vattenprover.

Mer driftinformation

Dela sidan: