Nya hämtningsdagar för avfall

Publicerad 27 april 2021 kl 11:51

Från och med måndagen den 17 maj kommer de flesta villor och fritidshus i Norrköpings kommun att få nya hämtningsdagar för sopor och förpackningar.

Förändringen beror på att Nodras chaufförer nyligen bytt från att arbeta skiftarbete till att arbeta endast dagtid, vilket kräver ett nytt hämtningsschema. Genom att göra nya rundor för våra chaufförer har vi också möjlighet att optimera vår körning och hämtning. Det ger mer effektivitet, mer miljönytta, kortare körsträckor och en bättre arbetsmiljö.

Kan bli hämtning på andra dagar 3–16 maj – ställ gärna fram din tunna

Under en kortare övergångsperiod, mellan den 3 och 16 maj, kommer en del hushåll att få soporna hämtade på en dag som inte är samma som den nuvarande och inte heller är den hämtningsdag som gäller från och med den 17 maj. Anledningen är att vi vill förhindra att våra kunder ska behöva vänta för länge mellan varje sophämtning på grund av schemaförändringen. Vi försöker därför i så stor omfattning som möjligt göra extrahämtningar utanför ordinarie schema under denna period.

Tyvärr har vi ingen möjlighet att ange på vår webbplats, i vår app eller på Mina sidor när extrahämtningarna kommer att ske. Ha gärna dina tunnorna framställda under denna period för att underlätta för våra chaufförer! Om tunnan inte står framme när det är dags för hämtning, kommer vi i möjligaste mån försöka dra fram din tunna ändå.

Så ser du dina hämtningsdagar från och med den 17 maj

När våra körlistor är i fas, som de ska vara från och med den 17 maj, kommer du kunna se dina kommande hämtningsdagar på vår webbplats via tjänsten Nästa hämtningsdag, i vår app och via Mina sidor. Det är dessa hämtningsdagar som kommer att gälla fortsättningsvis.

Mer driftinformation

Dela sidan: