Vattenavstängning Källvindsgatan 8 juni med efterföljande kokrekommendation

Publicerad 4 juni 2021 kl 11:28

Uppdatering 9 juni kl. 10.29: Fortsätt koka ditt vatten för dryck och matlagning. Kokrekommendationen är en försiktighetsåtgärd och gäller tills att vi meddelar att vi har fått godkända prover. Den preliminära prognosen är att vi kan häva kokrekommendationen i mitten av vecka 24. Vi kommer då att informera om detta här och via SMS.

Uppdaterat 8 juni kl. 08.53: Fortsätt koka ditt vatten för dryck och matlagning. Kokrekommendationen är en försiktighetsåtgärd och gäller tills att vi meddelar att vi har fått godkända prover.

Uppdaterat 4 juni kl. 15.15: Den planerade vattenavstängningen är ändrad till tisdagen den 8 juni mellan kl. 00.05 och 05.00.

Publicerat 4 juni kl. 11.28: På grund av ett arbete på ledningsnätet kommer vi att stänga av vattnet måndagen den 7 juni mellan kl. 00.05 och 05.00 för

 • Källvindsgatan 16, 18, 25, 29
 • Nygatan 35, 39
 • S:t Persgatan 40

Tappa gärna upp vatten i en hink eller i kastruller innan avstängningen om du behöver vatten. Det går bra att hälla vatten i toaletten.

När vattnet återkommer kan det vara missfärgat. Det är inte farligt och försvinner om du spolar i kranarna en stund. Undvik att tvätta dina kläder innan vattnet åter är klart. Öppna kranarna lite försiktigt efter avstängningen eftersom det kan finnas luft i ledningarna.

Eventuellt kan du uppleva lägre vattentryck under ett par veckor till vi är klara med arbetena i ditt närområde.

Kokrekommendation

När vattnet kommer tillbaka gäller kokrekommendation för de hushåll och verksamheter som har varit utan vatten. Kokrekommendation betyder att allt vatten som ska användas till dryck eller matlagning måste kokas först.

Kokrekommendationen är en försiktighetsåtgärd och gäller tills att vi har fått godkända prover. Vi kommer då att informera om detta här på vår webbplats och via SMS.

Detta ska du göra när du rekommenderas att koka ditt dricksvatten:

 • Koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.
 • Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Bakterier, virus och parasiter dör när vattnet kokas.
 • Häll upp det kokta dricksvattnet i väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna. Låt det stå i rumstemperatur eller svalare – gärna i kylskåpet.

Tänk på att kokt dricksvatten ska användas till att:

 • blanda saft eller andra drycker med vatten
 • brygga kaffe, eftersom kaffebryggaren inte värmer dricksvattnet tills det kokar
 • göra is
 • skölja frukt och grönsaker som inte kokas
 • borsta tänderna.

Läs mer på:

Kokrekommendation

Vi ber om ursäkt för de eventuella problem som avstängningen medför.

Få SMS vid driftstörningar

Vi skickar ett SMS till boende i berört område vid alla planerade driftstörningar. SMS:et når dig som har ett mobilnummer registrerat på en adress i det aktuella området.

Om ditt mobilnummer är oregistrerat eller är registrerat på en annan adress eller ett företag, nås du inte av våra SMS-utskick. Du kan i så fall på egen hand lägga till ditt mobilnummer i vår utskicksdatabas. Detta mobilnummer kommer inte att registreras någon annanstans och får enbart användas för att informera om våra driftstörningar som rör vatten, avfallshämtning och bredband.

Få driftinformation via SMS

Du kan också få driftinformation för ett eller flera valda områden via vår app.

Ladda ner vår app

Mer driftinformation

Dela sidan: