Vi bygger och ansluter fiber i innerstan

Projektledaren Johnny Eriksson berättar om utbyggnaden av fiber i innerstan och satsningen på kommunala verksamheter samt flerbostadshus.

Utökat bredbandsnät ger högre kvalitet

I början av 2020 startade Nodra ett viktigt och stort bredbandsprojekt avsett för att knyta samman våra stamfiber. Sedan några veckor tillbaka har Nodra slutfört en ny stamledning för fibernätet som sträcker sig mellan från Östra promenaden till Folkparken.

Anledningen till att vi utökar vårt bredbandsnät genom de centrala delarna är för att skapa en ännu bättre och mer robust arkitektur för vårt redan välutvecklade nät. Detta möjliggör även att centrala delar kan få samma kvalitet som vi idag ofta ser i utkanten av staden där slutkunder inte delar på kapacitet.

Din egen fiber hela vägen

Tack vare dagens mest frekventa utbyggnadssätt får varje slutkund en egen fiber hela vägen till stationen. Detta innebär att ingen kund är beroende av hur ens grannar använder sina tjänster utan kan nyttja den kapacitet som levereras av tjänsteleverantören. Det möjliggör även att vi begränsar antalet aktiv utrustning ute i nätet. Utrustning har oftast en livslängd på 3-5 år medan fiber förväntas hålla nästan tiodubbelt den tiden.

Vi får även utrymme att erbjuda fastighetsägare möjligheten att koppla samman sina fastigheter med hjälp av en egen fiber, Fiber Plus, avsedd för fastighetsövervakning och -styrning med mera och därmed säkra förutsättningarna för framtida kommunikationsbehov.

Spara pengar med öppet nät

En snabb och stabil uppkoppling är en självklarhet för många företagare och fastighetsägare. Med vår fiber blir din fastighet mer attraktiv, du får chansen att öka din lönsamhet samtidigt som du erbjuds framtidens möjligheter.

Vårt öppna fibernät erbjuder en hög kapacitet dygnet runt, där varje hyresgäst får förutsättningar att forma sin egen bredbandslösning. Vår fiber erbjuder ett öppet nät med fri konkurrens bland tjänsteleverantörerna. Fri konkurrens innebär även på lång sikt pressade priser, vilket gör att de kan sänka sina kostnader för bredband, telefoni och tv.

Vill du veta mer?

Kontakta Johnny Eriksson, projektledare på Nodra.

Telefonnummer: 011-15 36 58, epost: johnny.eriksson@nodra.se 

Dela sidan: