Har du fått erbjudande om att efteransluta dig till vårt öppna nät?

Publicerad 14 juni 2021 kl 08:49

Grattis, då är du del av vår kampanj för att förtäta Norrköpings kommun med fiber!

Passa på att ansluta dig till vårt öppna fibernät när Telia stänger ner sitt kopparnät. Vi erbjuder dig ett förmånligt pris för efteranslutning som inkluderar hembesök och grävning på tomten.

Välkommen till vårt öppna fibernät!

Tidplan

I tabellen nedan ser du vilka områden som vi har skickat erbjudandet till och när vi planerar att vara klara med anslutningen.

OmrådeKlara med anslutningen
Graversfors, SkriketorpSommaren 2021
Norsholm, Timmergata och SimonstorpHösten 2021
Kvarsebo, KårtorpÅrsskiftet 2021/2022

Vi gör hembesök hos dig

Våra installatörer kommer att göra hembesök hos dig som beställer fiber från oss. Under besöket planerar du och installatören tillsammans var vi ska gräva på din tomt. Vi gräver kostnadsfritt den kortaste vägen på tomten, från vår anslutningspunkt vid tomtgränsen fram till husfasaden. I grävningen ingår grov återställning vilket innebär att schakten läggs igen och ytan jämnas till. Du ansvarar sedan själv för att lägga matjord, så gräsfrö och lägga tillbaka eventuella plattor. Kom ihåg att du måste informera installatören om du har nergrävda kablar på tomten, exempelvis matarkabel för el, kabel för robotgräsklippare, nergrävd el för utebelysning med mera.

Vid hembesöket förbereder installatören den invändiga installationen genom att borra hål i fasaden och montera fiberdosorna. Fiberdosorna monteras max fem meters ledningsväg från håltagningen i fasaden, utmed väggen, i samma rum.

När grävningen på tomten är klar och vi har blåst fibern fram till fasaden, gör våra installatörer den slutliga installationen. Vår underentreprenör Bravida kontaktar dig 1-2 veckor innan installationstillfället för att boka tid. När installatören är klar och har lämnat ditt hem kan du börja använda din fiber.

Mixa erbjudanden så att det passar dig

På portalen www.nodra.zmarket.se kan du se alla de leverantörer som finns i vårt nät och vilka tjänster de erbjuder till vilket pris. Du kan mixa tjänster och leverantörer som du vill och på så sätt skapa din egen bredbandslösning.

Saknar du anslutningspunkt vid din tomtgräns?

Ett fåtal av de som har fått del av erbjudandet saknar en anslutningspunkt vid sin tomtgräns. Den som saknar vår fiberslang vid sin tomtgräns kommer vi erbjuda grävning fram till tomtgränsen mot en avgift, för att sedan gräva den kortaste sträckan på tomten kostnadsfritt. Om du är osäker på om du är en av de få som kommer behöva komplettera grävningen fram till din tomtgräns är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Kontakta oss

Till nyhetslistan

Dela nyheten: