Tvätta bilen miljöklokt – välj biltvätten

Publicerad 21 april 2021 kl 08:15

Snart är det dags för årets stora biltvättarhelg! Den 24 och 25 april sätter vi fokus på hur viktigt det är att tvätta bilen i en tvättanläggning.

Våren är här och kanske är det dags för dig att tvätta vinterslasket av bilen? Då är det viktigt att tänka på var du tvättar din bil. Om du tvättar bilen på gatan eller garageuppfarten kan det smutsiga tvättvattnet rinna vidare ut i sjöar och vattendrag. Tvättvattnet innehåller olja, tungmetaller och asfaltsrester. Dessa ämnen är skadliga för både människa och miljö, och svåra för naturen att bryta ner. Välj biltvätten istället så får du både en ren bil och tar hand om vår miljö. På biltvätten renas vattnet först innan det släpps ut i naturen. Kanske kan du kombinera att tvätta bilen när du tankar, åker och handlar eller har andra ärenden i närheten av en biltvätt?

Välj miljömärkta bilvårdsprodukter

I de tvättanläggningar där du får ta med egna bilvårdsprodukter är det viktigt att välja miljömärkta alternativ. Idag finns det miljömärkta produkter för både biltvätt, avfettning, bilvax med mera.

Till nyhetslistan

Dela nyheten: