Vi inventerar soptunnor vid småhus

Publicerad 8 april 2020 kl 12:45

I sommar cyklar vi runt i kommunen och kollar soptunnor utanför villor och fritidshus.

Är dina soptunnor hela, av rätt storlek och antal? Finns det rätt dekaler på plats? Det kommer vi att kolla nu i sommar. Vi påbörjade arbetet under förra sommaren och har även fortsatt i mindre skala under vinterhalvåret. Nu i sommar kommer vi att återigen ha cyklande sommarjobbare som hjälper oss med inventeringsarbetet.

Hjälp oss gärna genom att dra fram din tunna så hittar vi den enklare. Om vi inte ser din soptunna kommer vi försöka igen vid ett senare tillfälle.

Inventering av soptunnor vid flerfamiljshus

Just nu pågår också inventering av soptunnor som står i flerfamiljshusens miljörum eller motsvarande utrymme. Vi förbereder också inför tömningsregistrering.

Inventering och tömningsregistrering

Brännbart heter numera restavfall

Samtidigt som vi gör inventeringarna byter vi ut dekalen för Brännbart avfall eftersom det numera heter Restavfall. Vi hoppas att namnbytet ska göra det tydligare att Restavfall är det som är kvar när allt annat har gått återvinning. Det är helt enkelt bara den lilla resten som är kvar.

Restavfall är avfall som inte går att återanvända eller återvinna på annat sätt än genom förbränning. Det är alltså det som blir kvar när du har sorterat ut farligt avfall, elektronikavfall, läkemedel, matavfall, tidningar och förpackningar av papper, plast, metall och glas.

Exempel på Restavfall:

  • Blöjor, tops, bindor, tamponger, bomullsrondeller
  • Tandborstar, toalettborstar, diskborstar
  • Dammsugarpåsar, disktrasa
  • Snus, cigaretter, tuggummi
  • Kuvert, pennor, Post-IT
  • Trasiga skor och plastleksaker utan elektronik

Används gärna vår sorteringsguide för att ta reda på hur du ska sortera ditt avfall och din återvinning.

Sorteringsguiden hittar du också i vår app.

Till nyhetslistan

Dela nyheten: