Viktoria studerar samtidigt som hon jobbar på Nodra

För Nodra är det viktigt att medarbetarna kan utveckla sin kompetens och på så sätt bidra till vår gemensamma framgång. Viktoria Hedberg jobbar med hantering av vattenmätare på Nodra. Samtidigt pluggar hon nu till Vatten- och miljötekniker. Hon har även valt att söka praktikplats hos Nodras projektledare.

I sitt vanliga jobb på Nodra ansvarar Viktoria Hedberg för insamling av mätaravläsningar hos våra kunder, rutiner och processer kring mätarhantering, VA-brukningstaxa med mätning och utredning vid mätarfel.

– Det är mycket variation i mina uppgifter, allt från att göra utredningar till att strukturera processer och rutiner samtidigt som jag har ett ansvar för den övergripande samordning för vattenavläsningar hos vår kunder, säger Viktoria.

Under ett par år ska hon nu plugga till vatten- och miljötekniker parallellt med sitt arbete. En bred utbildning där hon får lära sig om dricksvattenproduktion, avloppsrening och ledningsnät.

Nodra är en VA-verksamhet som är i framkant. Det har jag förstått sedan innan men det är kanske också något som har klarnat lite till under min utbildningstid.

Gör sin praktik på Nodra

Viktoria kommer att göra sin praktik hos projektledarna på Nodra.

– Jag vill inte påstå att det bara handlar om de praktiska möjligheterna med att tiderna ser ut som den gör med pandemi och så vidare, utan det har med att göra är att Nodra är en VA-verksamhet som är i framkant. Det har jag förstått sedan innan men det är kanske också något som har klarnat lite till under min utbildningstid.

– Just varför det blev en projektledare som kommer att vara min handledare beror på att det är intressant att följa projekt som är relevanta till min utbildning och för jag är intresserad av att lära mig mer om arbetet som projektledare, säger Viktoria.

Viktigt att medarbetare kan utveckla sin kompetens

Carina Cato arbetar som HR-chef på Nodra och hon tycker att det är väldigt roligt att få följa medarbetare som vill vidareutvecklas och lära sig mer inom områden som Nodra verkar inom.

– Att kombinera teoretiska studier med lärande i arbetslivet ser vi som en framgångsfaktor. För Nodras del är det viktigt att våra medarbetare kan utveckla sin kompetens och på så sätt bidra till vår gemensamma framgång – idag och i framtiden, säger Carina.

Porträttbild på Carina CatoDet är väldigt roligt att få följa medarbetare som vill vidareutvecklas och lära sig mer inom områden som Nodra verkar inom.Carina CatoHR-chef på Nodra

Dela sidan: