Anneli har ett roligt och viktigt arbete

Anneli är miljöarbetare och arbetar med att tömma avfallskärl. Anneli tycker om att arbeta utomhus och träffa trevliga kunder.

Hur skulle du beskriva ditt jobb för någon som inte är så insatt?
Jag arbetar med att köra sopbil. Det innebär att jag åker runt och tömmer avfallskärl åt privatpersoner som bor i villor och fritidshus.

Vad var det som gjorde att du valde att arbeta just på Nodra?
Jag tyckte att det verkade vara ett roligt och viktigt jobb, vilket jag upptäckt att det också är. Jag fick även uppfattningen av att Nodra verkade vara en trygg och bra arbetsgivare.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det roligaste är att jag har bra kollegor och får arbeta för trevliga kunder. Ett annat stort plus är att vi kör nya fina bilar och får jobba utomhus.

“Man får inte vara rädd för att ta i, smutsa ner sig eller gilla ordning och reda.”

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?
En utmaning kan vara att köra på vintern när det är dåligt väglag med mycket snö eller is, precis som i alla chaufförsjobb. Men det kan bli extra tungt att jobba i tuffa väglag eftersom vi även ska hantera avfallskärlen utöver bilen.

Vilken kompetens eller personliga egenskaper tycker du behövs för att vara bra på ditt jobb?
För att klara av mitt jobb ska man dels ha körkortsbehörighet C och yrkeskompetensbevis för lastbil. Man bör även ha hög arbetsmoral, inte vara rädd för att ta i, smutsa ner sig eller gilla ordning och reda. Det är också bra att både kunna vara självgående och kunna samarbeta med kollegor.

På vilket sätt bidrar du till ett hållbart Norrköping?
Jag bidrar till ett hållbart Norrköping genom att jag samlar in avfall från privatpersoner och ser till att det töms på rätt ställe. Sedan forslas avfallet vidare och återvinns till bland annat biogas.

Vad är en bra vardag på jobbet för dig?
En bra vardag för mig på jobbet är att solen skiner, väglaget är bra, jag kör min lista med tömningar i lugn och ro och möts av trevliga kunder.

Dela sidan: