Vattenavstängning

Akut vattenavstängning

Vid en akut vattenläcka måste vi stänga av vattnet för kunna laga den trasiga vattenledningen. Vi försöker alltid stänga av vattnet för så få boende som möjligt. Under avstängningen går det bra att hälla vatten i toaletten för att spola.

Vattentankar

Under tiden som vattnet är avstängt så försöker vi erbjuda boende vatten antingen via en öppnad brandpost eller vattentankar. Information om detta publicerar vi via driftnyheter på vår webbplats. Ta med en hink eller kastruller att fylla vatten i.

På vintern kan det vara svårt att ställa ut vattentankar på grund av att kranarna fryser. Tänk på att inte stänga av kranen på en öppen brandpost eller på en vattentank under vintern utan att låta kranen droppa lite.

Planerad vattenavstängning

På grund av arbete på ledningsnätet måste vi ibland stänga av vattnet för boende och företag. Vi meddelar detta i god tid före avstängningen via lapp i brevlådan, på vår webbplats, via sms samt i vår app. Om det är en längre avstängning så försöker vi att erbjuda vi vatten via brandpost eller vattentankar under avstängningen.

Här hittar du aktuell driftinformation

Registrera ditt nummer för SMS

Ladda ner vår app

Efter vattenavstängningen

När vattnet återkommer efter en avstängning kan det vara missfärgat, det är inte farligt och försvinner om du spolar i kranarna en stund. Undvik att tvätta dina kläder innan vattnet åter är klart. Öppna kranarna lite försiktigt efter avstängningen eftersom det kan finnas luft i ledningarna.

Kokrekommendationer

Om vi misstänker att vattnet är påverkat av bakterier, virus och parasiter så går vi ut med rekommendationer om att koka vattnet. Kokningen dödar mikroorganismer som bakterier, virus och parasiter. Vi meddelar kokrekommendationer via driftnyheter på webbsidan, lapp i brevlådan, sms eller via lokal media. Läs mer här om kokrekommendationer. 

 

 

 

Dela sidan: